Over Jochem

Mijn Passie

Mijn naam is Jochem van der Linden. Ik geloof dat het lichaam en onze gedachten ons mooiste bezit zijn. Mijn passie is om mijzelf en andere te helpen om het lichaam en geest in goede balans te brengen en onze persoonlijke ontwikkelingen te stimuleren.

Ik ben een gediplomeerd Hypnotherapeut, Regressie therapeut, Jin Shin Jyutsu therapeut, Reiki therapeut, Dans/beweging therapeut en Voice Dialogue facilitator. Tevens ben ik voeding, kruiden en plantmedicijn deskundige. Ook heb ik ervaringen als docent in veel van deze vakgebieden.

Jochem van der Linden

Mijn Ontwikkeling

In mijn eigen ontwikkeling wijdt ik veel tijd aan de levenswijze van de jin shin jyutsu. Dit is de fysio filosofie waarin je jezelf volledig leert kennen. Ook heb ik me veel laten inspireren door het werk van Esther Hicks en Bentinho Massaro. Als therapeut richt ik mij daardoor vooral op de goede/prettige kanten en het “nu”. Ik geef er de voorkeur aan om mijn cliënten zo min mogelijk door hun trauma’s heen te laten worstelen omdat ik geloof dat je aantrekt waar je je focus op legt. Je goede doen zal veel meer voor elkaar krijgen dan een rot gevoel. Op deze wijze werken ook therapeutische sessies veel efficiënter.
Het gebruik van Ayahuasca heeft mijn ontwikkeling ook heel veel goed gedaan en doen versnellen. het heeft me enorm sterk gemaakt in de manier hoe ik in het leven sta. Door de grote hoeveelheid reizen die ik met deze plant gemaakt heb leef ik in een staat van onvoorwaardelijke liefde vol van zelfvertrouwen en zekerheid.

Mentale ontwikkeling

Als hypnotherapeut heb ik veel onderzoek gedaan op het gebied van “progressie” (vooruitgang) in tegenstelling tot het veel toegepaste “regressie” (teruggang). Deze methode doe ik niet om mijn rug te keren naar het verleden, maar om mij volledig vrij te maken in mijn therapeutische mogelijkheden. Ook ben ik geneigd om mijn cliënten hun doelen volledig eigen te laten maken zodat ze weten waar we mee bezig zijn en hierdoor vaak grote delen van het beklimmen van de therapeutische ladder te kunnen versnellen.

Mijn diploma Hypnose- en Regressietherapeut heb ik behaald aan de Trance-Art-Academie in den Haag, waar ik ook 2 jaar actief ben geweest als docent.

Fysieke ontwikkeling

In Amsterdam heb ik 7 jaar een praktijk gehad in massagetherapie.
Hier heb ik ervaren dat het fysieke lichaam vaak een spiegel is van hoe iemand zich mentaal voelt. Zo reageert het lichaam op de geest en vice versa. In mijn behandelingen werkte ik naar een (her)bewustwording van het lichaam, wat er voor zorgde dat vergeten klachten of trauma’s naar boven konden komen en, na behandeling hiervan, het lichaam weer optimaal kon functioneren.

Mijn diploma’s Sportmassage en Shiatsu massage en voetreflexologie heb ik behaald aan het Veerman College in den Amsterdam.

Eigenlijk ben ik vanaf jongs af aan al bezig met de ontwikkeling van mijn lichaam en geest. Door sport, yoga, meditatie, bewuste voeding, dans en zang (en een goede balans tussen ontspanning en inspanning) reduceer ik stress in mijn leven, waardoor ik gezond ben en me fit voel. Ik verruim mijn kennis steeds weer door cursussen en opleidingen te volgen in westerse en niet westerse filosofieën en methoden.