Over Jochem

Mijn Passie

Mijn naam is Jochem van der Linden. Ik geloof dat het lichaam ons mooiste bezit is. Mijn passie is om mijzelf en andere mensen te kunnen helpen om het lichaam en geest in goede balans te brengen en onze persoonlijke ontwikkelingen te stimuleren.

[imageeffect type=”reflect” align=”alignright” width=”475″ height=”325″ alt=”Jochem van der Linden” url=”/wp-content/uploads/Jochem..jpg”]Ik ben een gediplomeerd Hypnotherapeut, Regressie therapeut en Voice Dialogue facilitator. Ook heb ik ervaringen als docent in deze vakgebieden.

Mijn Ontwikkeling

In mijn eigen ontwikkeling wijdt ik veel tijd aan de levenswijze van de jin shin jyutsu. Dit is de fysio filosofie waarin je jezelf volledig leert kennen. Ook heb ik me veel laten inspireren door het werk van Esther Hicks. Als therapeut richt ik mij daardoor vooral op de goede/prettige kanten en het “nu”. Ik geef er de voorkeur aan om mijn cliënten zo min mogelijk door hun trauma’s heen te laten worstelen omdat ik geloof dat je aantrekt waar je je focus op legt. Je goede doen zal veel meer voor elkaar krijgen dan een rot gevoel. Op deze wijze werken ook therapeutische sessies veel efficiënter.

Mentale ontwikkeling

Als hypnotherapeut heb ik veel onderzoek gedaan op het gebied van “progressie” (vooruitgang) in tegenstelling tot het veel toegepaste “regressie” (teruggang). Deze methode doe ik niet om mijn rug te keren naar het verleden, maar om mij volledig vrij te maken in mijn therapeutische mogelijkheden. Ook ben ik geneigd om mijn cliënten hun doelen volledig eigen te laten maken zodat ze weten waar we mee bezig zijn en hierdoor vaak grote delen van het beklimmen van de therapeutische ladder te kunnen versnellen.

Mijn diploma Hypnose- en Regressietherapeut heb ik behaald aan de Trance-Art-Academie in den Haag, waar ik ook 2 jaar actief ben geweest als docent.
Hier heb ik veel in de praktijk kunnen oefenen en mijn eigen therapie proces aan kunnen gaan.

Fysieke ontwikkeling

In Amsterdam heb ik 7 jaar een praktijk gehad in massagetherapie.
Hier heb ik ervaren dat het fysieke lichaam vaak een spiegel is van hoe iemand zich mentaal voelt. Zo reageert het lichaam op de geest en vice versa. In mijn behandelingen werkte ik naar een (her)bewustwording van het lichaam, wat er voor zorgde dat vergeten klachten of trauma’s naar boven konden komen en, na behandeling hiervan, het lichaam weer optimaal kon functioneren.

Mijn diploma’s Sportmassage en Shiatsu massage en voetreflexologie heb ik behaald aan het Veerman College in den Amsterdam.

Eigenlijk ben ik vanaf jongs af aan al bezig met de ontwikkeling van mijn lichaam en geest. Door sport, yoga, meditatie, dans en zang (en een goede balans tussen ontspanning en inspanning) reduceer ik stress in mijn leven, waardoor ik gezond ben en me fit voel. Ik verruim mijn kennis steeds weer door cursussen en opleidingen te volgen in westerse en niet westerse filosofieën en methoden.


© 2018 Jochem van der Linden