Voetreflex Massage

Voetzonereflex therape is de stimulering van reflexpunten op de voeten en handen die corresponderen met verschillende lichaamsdelen. Deze massage therapie heeft een helende werking en kan vaak “vage” klachten opsporen en behandelen.

De voetreflexologie (ook wel Reflexologie of Reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten, de handen en de oren. De voetzool, de handen en de oren kunnen ingedeeld worden in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart, de lever enz. De voetreflexologie is een massage die in deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt. Ziekte kan het gevolg zijn van energieblokkeringen in het lichaam en met behulp van voetreflex massages zal deze energiedoorstroming (de basis van onze gezondheid) gestimuleerd worden waardoor ziekten kunnen worden verholpen.Volgens de reflexologie stroomt in het menselijk lichaam energie door de zenuwbanen. Deze energiebanen zouden we op ongeveer 800 punten in ons lichaam kunnen beïnvloeden. Ook de acupunctuur gebruikt deze punten, maar werkt in tegenstelling tot reflexologie met naalden die op de reflexpunten in de huid worden gestoken. De makkelijkste plaatsen om te beïnvloeden zijn de handen en de voeten.

De reflexologie gaat er vanuit dat het lichaam in tien zones verdeeld is. Deze worden in kaart gebracht op de voeten met op iedere voet vijf zones. Daarnaast wordt het lichaam ook verticaal op de voet geprojecteerd. Het hoofd ligt bij de tenen, en de voeten bij de hiel. Iedere zone heeft zo zijn eigen karakteristieken. Door vervolgens op bepaalde plaatsen druk uit te oefenen, wordt er op een andere plaats in het lichaam een bepaald orgaan of een bepaalde klier gestimuleerd. Op de handen en voeten komen alle punten samen die met de organen en klieren verbonden zijn. Voetreflexologie is heilzaam voor sinusitis- en ademhalingsproblemen, spijsverteringsstoornissen, rugproblemen, astma, onvruchtbaarheid, circulatiestoornissen en ook preventief om ziektes te voorkomen. Voetreflexologie harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen en de immuniteit het zuivert het lichaam van afvalstoffen, wekt energie op en stimuleert de geest.

Contact

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?